Kompletna oprema za sup zna biti precej draga, sploh za tiste, ki iščejo le občasno rekreacijo na morju. Glavni strošek seveda predstavlja sama deska, nato pa potrebujemo še veslo za sup in morebiti še kakšno dodatno opremo, če ta ni priložena kompletu. In čeprav je možno supati tudi v čisto običajni pomorski opravi, je včasih pametno nabaviti še komplet oblačil za prijetnejše udejstvovanje na napihljivi sup deski. Vse to pomeni, da bo finančna investicija morda dosegla tudi 1000 evrov ali več! Za večino rekreativcev je to bržkone veliko preveč, tako da bodo iskali cenejše možnosti. Gotovo pa je ena izmed rešitev za poceni sup akcija, ki približa to aktivnost tudi tistim, ki ne nameravajo vlagati celotne plače za napihljivo desko z veslom.

Za sup akcija ceno lahko zniža tudi za 50%, kar je pri dražjih deskah vsekakor zelo konkreten popust. V nižjem cenovnem razredu popusti ne pridejo toliko do izraza in običajno tudi niso tako visoki – nizkocenovne deske se prodajajo po redni ceni ali po minimalnih znižanjih, saj je ugodna cena že tako njihov glavni prodajni adut. Večina rekreativcev si lahko obeta novo sup desko za ceno od 300 do 500 evrov, bodisi z izbiro nizkocenovne opcije bodisi s koriščenjem sup akcije.

Ne pozabimo na preostalo opremo. Glavni element te je gotovo veslo za sup, ki je pravzaprav edina nujna oprema poleg deske. Veslo za sup je pogosto že priloženo deski oziroma vključeno v komplet, lahko pa da ga bo treba kupiti posebej. Če drži slednje, bo treba pripraviti še nekaj dodatnih evrov, verjetno kar okoli 100 ali še več, čeprav so spet na voljo nekatere ugodne alternative. Nadalje pa bo morda potrebna še oprema za napihovanje deske, za prenašanje in prevažanje, morda še kaj. Desko in veslo za sup lahko dobimo v kompletu tudi s to opremo, lahko pa bo treba spet nakupovati posebej.