Kar neverjetno je, kako učinkovite so sodobne zobozdravniške storitve. Kar nekaj rešitev lahko popravi celo povsem izgubljeno zobovje, še več možnosti pa imamo pri posameznih manjkajočih zobeh ali kakšnih manjših težavah. Storitve beljenja zob so zelo dobro razvite in nadvse učinkovite, podobno velja za ortodontske storitve, ki lahko preoblikujejo še tako krivo zobovje v lep nasmeh.

Prav ortodonti so pri svojem delu najbolj uspešni. Na voljo so nekateri sodobni izdelki, ki so po godu tudi tistim uporabnikom, ki sicer niso navdušeni nad aparati in drugimi sredstvi. En primer je zobni aparat Invisalign, ki nevidno skrbi za pravilno obliko zobovja. Gre namreč za nevidni zobni aparat, ki ne bo motil niti izgleda niti uporabe zob. Invisalign je snemljiv zobni aparat, ki je zelo prijazen do uporabnika. Posebej pomembno pa je seveda to, da je tudi zelo učinkovit. Vnaprej je možno izdelati zelo podroben načrt preoblikovanja položaja zob, ki ga je možno tudi vizualno izrisati. Nato pa Invisalign hitro in učinkovito svoje delo tudi opravi.

Nekoliko težje bo popraviti manjkajoče zobe, kar pa še zdaleč ni nemogoče. Najbolj obetavna rešitev so v večini primerov zobni vsadki – cena je za kakovostne vsadke sicer kar znatna, a vseeno gre zaradi odličnih rezultatov za izjemno privlačno rešitev. Vsadki namreč lahko obnovijo izgubljene zobe v skoraj vsakem primeru, nenazadnje pa omogočajo tudi enostavno izdelavo totalnih protez. Poleg tega ni nujno upravičen pomislek o tem, kako dragi so zobni vsadki, cena je namreč za enostavne posege zelo dostopna, plačati bo treba morda le kakšnih 300 ali 400 evrov. Za nameček pa imamo nekatere opcije za cenejše koriščenje teh storitev. Na voljo so odlični zobni vsadki, cena pa je znižana v akciji – to je odlična priložnost za učinkovit poseg, ki bo za relativno nizko investicijo prinesel odlične rezultate v primeru manjkajočih zob.