Obvezen del strehe so strešniki. Ti so izdelani z mislijo na to, da streho in s tem tudi notranjost katerega koli objekta kar najbolj zaščitijo. Streha in strešniki objekt ščitijo pred vsemi mogočimi vremenskimi razmerami in raznimi živalicami, ki bi se z veseljem naselile na podstrešju, če bi le imele priložnost. Strešne kritine ali strešniki so z mislijo na zaščito izdelani iz raznih materialov, ki so najbolj ustrezni za določene razmere, za določene vrste objektov in za določene vrste in oblike streh. Poleg vsega tega je zaželeno, da so strešniki Gerard privlačni na pogled. Le kdo bi želel lepo oblikovano hišo s fasado v prelepem barvnem odtenku, na hiši pa neprivlačno streho?

Strešniki bodo kos tudi orkanu

Podjetje Gerard se zaveda, da je pomembno, da so strešniki tako uporabni in nudijo najboljšo mogočo zaščito kot tudi to, da so lepi. Prva in najpomembnejša značilnost strešnikov še vedno ostaja zaščita. Omenjeno podjetje opozarja svoje morebitne stranke, da zaradi sprememb v naravi, globalnega segrevanja, malomarnega ravnanja z materjo naravo narašča verjetnost orkanov. Slednje pa naj ne bi bila skrb tistih, katerih strešniki so produkt omenjenega podjetja. Dobra strešna kritina naj bi bila kos tudi vetru, ki doseže sto šestdeset kilometrov na uro. Takšni strešniki naj bi torej bili sposobni kljubovati tudi najbolj izrednim vremenskim razmeram.

Strešniki bodo preprečili zdrs snega

To je dobra novica za tiste, ki so svojo hišo postavili na kritičnem območju, kjer je tveganje izrednih vremenskih razmer večje kot drugod. Poleg tega, da se namestijo kakovostni strešniki, sposobni premagati še najhujše vremenske razmere, je pomemben še način, kako se ti pritrdijo. Podjetja lahko sama ustvarijo lasten način nameščanja in pritrjevanja strešnikov in tako zagotovijo, da so strešne kritine nameščene učinkovito in dobro. Tako zelo dobro, da se strešne kritine ne dvignejo, ko močno piha. Dobre strešne kritine bodo streho in vas varovale tudi ob snegu. Sneg lahko zdrsi s strehe in vam pade na glavo. Če je sneg trd, je to lahko zelo nevarno. Dobri strešniki bodo poskrbeli, da sneg ne bo zdrsel z njih.